TrenerjiMile Ačimovič

Klubska kariera

Ačimović je svojo nogometno pot pričel v mladinskih selekcijah ljubljanske Olimpije. Kot izredno nadarjen fant je že pri sedemnajstih letih odigral 3 prvenstvene tekme za Železničar. Na prvoligaška igrišča je ponovno stopil v sezoni 1996/1997, ko je igral za svoj matični klub. V tej in prihodnji sezoni, je na 34 tekmah zadel sedemkrat, kar je bilo dovolj, da ga je sredi leta kupila beograjska Crvena zvezda.

Naslednja tri leta in pol je Ačimović odigral v Beogradu in se v tem času, tudi zaradi sočasnih uspehov državne reprezentance, razvil v kvalitetnega napadalca. Po uspešnih nastopih na Evropskem prvenstvu 2000 in predvsem na Svetovnem prvenstvu 2002, so se zanj začeli zanimati celo večji evropski klubi. Poleti 2002 je Ačimović zapustil Beograd in prestopil k londonskemu prvoligašu Tottenhamu. V prvi sezoni je odigral nekaj tekem, vendar nikoli ni začel v prvi postavi. Večino druge sezone je presedel na klopi za rezervne igralce.

Pred naslednjo sezono je Ačimoviću podpis pogodbe ponudil francoski Lille. Ačimović je ponudbo sprejel in jeseni 2004 zaigral v francoski prvi ligi. Njegov začetni učinek je bil zelo dober, zato si je kmalu priboril mesto v prvi enajsterici. Igral je tudi v pokalu UEFA, kjer je skupaj z Lillom prišel do osmine finala. Ob koncu sezone 2004/2005 je njegov klub zasedel drugo mesto v domačem prvenstvu in se preko kvalifikacij uvrstil v Ligo prvakov. Njegova minutaža je bila v šestih tekmah predtekmovanja precej nestalna. Njegov trenutek je prišel na domači tekmi z Manchester Unitedom, ko je tekmo začel in zadel zmagoviti gol za zmago Lilla z 0-1.

Reprezentančna kariera

Za reprezentanco je Ačimović prvič zaigral 22. aprila 1998 v Murski Soboti, na prijateljski tekmi proti Češki. Že na naslednji tekmi pa je dosegel tudi svoj prvi zadetek v majici z državnim grbom. Pod vodstvom Srečka Katanca se ga je držal sloves jokerja, saj je na vsaki tekmi nastopil v drugem polčasu kot zamenjava za enega izmed starejših napadalcev. Nekoliko več je začel igrati v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Koreji in na Japonskem. Tudi na prvenstvu je v treh tekmah odigral skupaj 149 minut, torej približno en polčas na vsaki tekmi. Po Katančevem odhodu, sta tako Prašnikar kot Oblak začela resno računati nanj. Posebej Oblak je Ačimovića postavil za vodjo na igrišču, čeprav je kapetanski trak pripadel najbolj izkušenemu reprezentantu Aleksandru Knavsu. Do leta 2007 je za reprezentanco odigral 74 tekem in zadel 13 golov.

Športni direktor

Od januarja 2011 do septembra 2012 je bil športni direktor Olimpije, od poletja 2014 je znova prevzel funkcijo športnega direktorja.


...

Mile Ačimovič

Ačimović je svojo nogometno pot pričel v mladinskih selekcijah ljubljanske Olimpije. Kot izredno nadarjen fant je že pri sedemnajstih letih odigral 3 prvenstvene tekme za Železničar. Na prvoligaška igrišča je ponovno stopil v sezoni 1996/1997, ko je igral za svoj matični klub. V tej in prihodnji sezoni, je na 34 tekmah zadel sedemkrat, kar je bilo dovolj, da ga je sredi leta kupila beograjska Crvena zvezda.


Preberi več...

...

Hajro Rizvić

Hajro Rizvić je direktor Nogometne Šole Olimpija in trener selekcije U-12, najbolj uspešne selekcije v Sloveniji, ki uspešno konkurira tudi na evropskem podiumu. Je tudi zelo uspešen podjetnik, v lasti ima znano podjetje Šipca steklarstvo, ki že od svoje ustanovitve nenehno sponzorira nogometne ekipe in turnirje. 


Preberi več...

...

Darko Karapetrović

Treniral je člansko ekipo NK Olimpija Ljubljana in ima opravljeno UEFA PRO licenco. Kot nogometaš je zastopal barve Olimpije, Domžal, Vevč, Ljubljane, igral pa je tudi v Srbiji in Avstriji. Samo v slovenski Prvi ligi je odigral 192 tekem in dosegel 14 zadetkov. Takoj, ko je prenehal z igranjem nogometa se je vrgel v trenerske vode. Po vodenju mladinske zasedbe NK Olimpija Ljubljana, je prevzel še člansko ekipo zeleno-belih. 


Preberi več...

...

Amir Agić

Kot nogometaš je nabral ogromno izkušenj, saj je samo v slovenski prvi ligi odigral 230 tekem in dosegel 11 zadetkov. Svoje nogometno znanje je plemenitil tudi v tujini, igral je na Cipru, v BiH in Avstriji. S profesionalnim nogometom je prenehal v 36. letu starosti. Amir Agić se je hitro podal v trenerske vode,  trenutno kot trener deluje v selekcija U-11 in U-12 pri NK Olimpija Ljubljana.


Preberi več...

...

Luka Kovačič

Še vedno aktiven nogometaš, zastopa barve avstrijskega nižje ligaša, je pred tem igral tudi za Olimpijo, Svobodo, Ljubljano, Krško in Krko. V Nogometni šoli KMN Olimpija vodi selekcijo U-7. Svoje trenersko znanje je potrdil z uspešno opravljeno UEFA B licenco in diplomo COERVER COACHING.


Preberi več...

...

Selvad Kujović

Kujović je zelo dobr poznavalec slovenskih in avstrijskih zelenic. V Sloveniji je zastopal barve Olimpije, Korotana, Zagorja in Ljubljane. Selvad Kujović trenutno uspešno vodi selekcijo U-10 ljubljanske Olimpije.


Preberi več...

...

Goran Čurt

Goran je zelo izkušen trener pri delu z mladimi. Vrsto let je deloval v NK Črnuče, v začetku 2018 pa se je pridružil KMN Olimpija.


Preberi več...

...

Matej Drobnič

Matej je vrsto let deloval v Nk Brinje-Grosuplje, kjer je vodil selekcije najmlajših nogometašev (od U-
7 do U-10) ter bil močno vpet tudi v delo pri najstarejših (mladinski in članski ekipi). Nogometno pot je kot otrok začel pri Nk Svoboda, a se kmalu preselil na Ježico, kjer je večino let
preigral v mladinskem pogonu Nk Interblock.


Preberi več...