NoviceMile Aćimović v družbi evropskih zvezdnikov

V letošnji sezoni je Mile prevzel novo funkcijo, postal je tehnični nadzornik Uefe na tekmah Lige Europa. Pri opravljanju svojega dela se je srečeval z nogometnimi zvezdniki, trenerji in visokimi funkcionarji.

V novi vlogi se je Aćimović hitro znašel in priznal, da v delu uživa: »Beležiti sem si moral razne tehnične in taktične stvari na tekmah. S tem želijo pri Uefi ugotoviti, kako z današnjim razvojem nogometa dihamo mi, nekdanji nogometaši. Po vsaki tekmi sem moral v 48 urah oddati poročilo. Zanj sem porabil kar nekaj časa, šlo je za zapise na 20, 21 straneh, a sem užival. Spet se srečujem z nogometom na evropski ravni in nogometnimi velikani. Zdaj na nogomet gledam čisto drugače in lahko uživam.«

 

Mile Ačimović je bil v lyonskem finalu eden izmed sedmih tehničnih nadzornikov Uefe.

Med njegovimi nalogami je bilo tudi spremljanje angleškega moštva Arsenal, v živo si je namreč ogledal šest njihovih tekem, obe proti Milanu, obe proti Atleticu Madridu in obe proti CSKA. Dobro se je spoprijateljil z legendarnim trenerjem Arsenala, Arsenom Wengerjem. »Zame je on kralj nogometa. Da 22 let vztrajaš pri enem in istem klubu, je nekaj neverjetnega. Res je odličen trener,« je legendarnega francoza opisal Mile.

 

V družbi legendarnega Arsena Wengerja

Poseben vtis sta nanj pustila Slovenca, eden je uspešen med vratnicami, drugi pri vodenju največje evropske nogometne institucije. Govora je seveda o Janu Oblaku in Aleksandru Čeferinu, o katerima je povedal: »Oba sem na hitro tudi pozdravil in z njima spregovoril nekaj besed, a prav veliko nismo govorili, saj sta bila oba oblegana z vseh strani. Ne morete si misliti, koliko ljudi je okoli Čeferina in kako zelo ga spoštujejo. Na Oblaka smo lahko v Sloveniji zelo ponosni. Neverjeten je. Navdušen sem predvsem nad njegovo mirnostjo. Na tekmi z Arsenalom v Londonu sem se z njim pogovarjal pol ure pred tekmo in pol ure po njej. Govoril je v istem tonu, bil povsem miren, kot da bi bila pred njim neka osnovnošolska tekma. Pred tekmo in po njej je bil povsem isti.«

Celoten intervju si lahko preberete na Siol.net


...

Prijateljska tekma kampistov na Brdu

Z veseljem sporočamo, da smo se z NZS uspeli dogovoriti za uporabo športnega kompleksa NNC Brdo. Tam bodo udeleženci kampa v sredo 26. junija odigrali medsebojno prijateljsko tekmo.


Preberi več...

...

Vsi udeleženci kampa so nezgodno zavarovani

Otroci in njihovi starši so lahko brez skrbi. Namreč, vsi udeleženci so v času trajanja nogometnega kampa Mile Aćimović nezgodno zavarovani.


Preberi več...

...

Mile Aćimović – gol na svetovnem prvenstvu posvetil hčerki Klari

Danes mineva točno 16 let, odkar se je Slovenija na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji pomerila s Paragvajem. Edini gol za Slovenijo je zabil Aćimović, in to kakšnega!


Preberi več...

...

Mile Aćimović v družbi evropskih zvezdnikov

V letošnji sezoni je Mile prevzel novo funkcijo, postal je tehnični nadzornik Uefe na tekmah Lige Europa. Pri opravljanju svojega dela se je srečeval z nogometnimi zvezdniki, trenerji in visokimi funkcionarji.


Preberi več...

...

Tudi letos predavanje o zdravi prehrani

Udeleženci nogometnega kampa Mile Aćimović bodo tudi to poletje poslušali predavanje o zdravem načinu prehranjevanja. 


Preberi več...

...

Nogometne zvezde na obisku kampa

Da na nogometnem kampu Mile Aćimović vihrajo zastave vseh barv ni nobena skrivnost, saj se ga udeležujejo otroci več različnih držav, ki prihajajo tudi z drugih kontinentov.


Preberi več...

...

Ni telefonov, ni tablic, ni videoigric!

Na nogometnem kampu Mile Aćimović otroke ločimo od vseh elektronskih naprav. To nam omogoči, da se osredotočimo na nogomet, na drug drugega in naravo.


Preberi več...

...

Hajro Rivzić rekorden, Amir Agić izjemen

107:5! To je gol razlika s katero je ekipa Olimpija U-11 končala zimsko ligo Zmajevo gnezdo. Ekipa, ki jo vodi Hajro Rivzić je v 22 tekmah zbrala rekordnih 20 zmag in se več kot prepričljivo uvrstila na prvo mesto.


Preberi več...

...

Trenerji nogometnega kampa Mile Aćimović osvajajo lovorike

Zaključek tekmovanja zimske lige Triglav, je našim trenerjem prinesel odličen uspeh.


Preberi več...

...

Na nogometnem kampu Mile Aćimović vihrajo zastave vseh barv

Za nami sta že dve sezoni uspešno oddelanega nogometna kampa. Poleg pridobljenih znanj, boljše tehnične in taktične podkovanosti, novih prijateljstev in zabavnih dogodivščin se naš kamp lahko pohvali tudi z multinacionalno udeležbo. V prvih dveh letih delovanja nogometnega kampa Mile Aćimović so se na kamp vpisali otroci iz 10-ih različnih držav, poleg Slovenije.


Preberi več...