NoviceMile Aćimović – gol na svetovnem prvenstvu posvetil hčerki Klari

Danes mineva točno 16 let, odkar se je Slovenija na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji pomerila s Paragvajem. Edini gol za Slovenijo je zabil Aćimović, in to kakšnega!

Žogo je prejel ob robu kazenskega prostora na desni strani, se spustil v preigravanje med dvema branilcema Paragvaja, najprej je žogo med nogama spravil enemu od čuvajev, nato pa še legendarnemu vratarju Chilavertu. 1:0 za Slovenijo, Mile je poskrbel za eksplozijo veselja v celi državi. To sicer ni trajalo dolgo, saj je po odhodu Aćimovića iz igre naša reprezentanca prejela tri zadetke in tekmo izgubila, a lep spomin na zadetek bo ostal za vedno.

»Te tekme ne bom nikoli pozabil. Igrali smo dobro, sam sem uspel tudi doseči gol, na katerega sem dolgo čakal. Malo pred svetovnim prvenstvom se mi je rodila hčerka Klara, zato sem ta zadetek posvetil njej, tudi njena slika je na majici,« se legendarnega gola spominja Mile.

Aćimović je dobro streslko formo pokazal že v kvalifikacijah za omenjeno svetovno prvenstvo, kjer je mrežo nasprotnikov zatresel trikrat. Zadel je za zmago proti Rusiji v zadnji minuti, izenačujoč gol proti Švici in ob zmagi  nad Romunijo v dodatnih kvalifikacijah. Vsi trije goli so padli na štadionu za Bežigradom.

V spodnjem videu si lahko še enkrat ogledate kako je Mile izigral celotno obrambo Paragvaja in Slovenijo povedel v vodstvo.


...

Prijateljska tekma kampistov na Brdu

Z veseljem sporočamo, da smo se z NZS uspeli dogovoriti za uporabo športnega kompleksa NNC Brdo. Tam bodo udeleženci kampa v sredo 26. junija odigrali medsebojno prijateljsko tekmo.


Preberi več...

...

Vsi udeleženci kampa so nezgodno zavarovani

Otroci in njihovi starši so lahko brez skrbi. Namreč, vsi udeleženci so v času trajanja nogometnega kampa Mile Aćimović nezgodno zavarovani.


Preberi več...

...

Mile Aćimović – gol na svetovnem prvenstvu posvetil hčerki Klari

Danes mineva točno 16 let, odkar se je Slovenija na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji pomerila s Paragvajem. Edini gol za Slovenijo je zabil Aćimović, in to kakšnega!


Preberi več...

...

Mile Aćimović v družbi evropskih zvezdnikov

V letošnji sezoni je Mile prevzel novo funkcijo, postal je tehnični nadzornik Uefe na tekmah Lige Europa. Pri opravljanju svojega dela se je srečeval z nogometnimi zvezdniki, trenerji in visokimi funkcionarji.


Preberi več...

...

Tudi letos predavanje o zdravi prehrani

Udeleženci nogometnega kampa Mile Aćimović bodo tudi to poletje poslušali predavanje o zdravem načinu prehranjevanja. 


Preberi več...

...

Nogometne zvezde na obisku kampa

Da na nogometnem kampu Mile Aćimović vihrajo zastave vseh barv ni nobena skrivnost, saj se ga udeležujejo otroci več različnih držav, ki prihajajo tudi z drugih kontinentov.


Preberi več...

...

Ni telefonov, ni tablic, ni videoigric!

Na nogometnem kampu Mile Aćimović otroke ločimo od vseh elektronskih naprav. To nam omogoči, da se osredotočimo na nogomet, na drug drugega in naravo.


Preberi več...

...

Hajro Rivzić rekorden, Amir Agić izjemen

107:5! To je gol razlika s katero je ekipa Olimpija U-11 končala zimsko ligo Zmajevo gnezdo. Ekipa, ki jo vodi Hajro Rivzić je v 22 tekmah zbrala rekordnih 20 zmag in se več kot prepričljivo uvrstila na prvo mesto.


Preberi več...

...

Trenerji nogometnega kampa Mile Aćimović osvajajo lovorike

Zaključek tekmovanja zimske lige Triglav, je našim trenerjem prinesel odličen uspeh.


Preberi več...

...

Na nogometnem kampu Mile Aćimović vihrajo zastave vseh barv

Za nami sta že dve sezoni uspešno oddelanega nogometna kampa. Poleg pridobljenih znanj, boljše tehnične in taktične podkovanosti, novih prijateljstev in zabavnih dogodivščin se naš kamp lahko pohvali tudi z multinacionalno udeležbo. V prvih dveh letih delovanja nogometnega kampa Mile Aćimović so se na kamp vpisali otroci iz 10-ih različnih držav, poleg Slovenije.


Preberi več...